Overbelastning av sikringsskap

Du husker sikker den julen hvor middagen stod i ovnen og sikringene ble overbelastet og koblet ut. Ikke spesielt god timing – men verre er det om overbelastningen ender med brann.

Overbelastning av sikringsskap skjer når vi setter på for mye strøm på en gang, og sikrer det elektriske anlegget i boligen. I tillegg «sikrer overbelastning» av sikringsskap at en unngår elektrisk støt, eller at brann oppstår. Ergo så er overbelastning av sikringsskap et konsept hvor sikringsskapet SKAL være det svakeste punktet i en strømkrets. Hvis strømmen går til stadighet bør du få en elektriker til gå over sikringsskapet og det elektriske anlegget.

Skift ut gamle sikringsskap

Utskiftning av gamle sikringsskap er en smart investering i boliger hvor strømmen går ofte. Nye sikringsskap hever ofte nivået på sikringene slik at boligen tåler bruk av mer strøm, i tillegg til å inneholde en jordfeilsbryter for å unngå jordfeil. Et sikringsskap med automatsikringer er også en god investering rent økonomisk, siden sikringene ikke trenger å skiftes.

Ta kontakt med Asker og Bærum Elektro for mer informasjon om overbelastning av sikringsskap.

KONTAKT OSS

 

Siste innlegg
Kategorier
Design: Fuel Express, Utvikling: 07 Interaktiv